Arcodra van írva, hogy melyik szöveti sóra van szüksége a szervezetednek!
Homeopátiás segélyvonal
+36 70 3760 606
Szépülés Schüssler sókkal

A szépség és a betegségmegelőzés fogalma egy különleges terápiás módszer esetében összefonódhat: ez pedig a Schüssler-féle arcdiagnosztika. Hogy miben áll ez az összefüggés, arról dr. Farkas Orsolya orvost, a Homeopátiás Baráti Kör Elnökhelyettesét kérdeztük.

- Mit jelent a Schüssler-féle arcdiagnosztikai módszer, és hogyan kapcsolódik mindez a szépség megőrzéséhez?
- dr. Farkas Orsolya: Az arcunkon látható finom ráncok, redők és elszíneződések nemcsak esztétikai problémát jelentenek, de testünk jelzései is arra vonatkozóan, hogy valami nem megfelelően működik, szervezetünk hiányt szenved valamiben. Ha észleljük az elváltozásokat, az nem csak a szépség megőrzésében segíthet, de bizonyos betegségek megelőzhetővé is válnak.
Az 1800-as évek második felében dr.Wilhelm Schüssler homeopátiával foglalkozó orvos dolgozta ki azt a sajátos rendszert, amelynek középpontjában tizenkét, a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi só áll. Ha valamelyikből csak nagyon kevés van a szervezetünkben, akkor hiányállapot, betegség lép fel, ennek jelei pedig az arcon redők, elszíneződések formájában láthatóak. Ha olvasni tudjuk a jeleket, akkor kiválaszthatjuk a megfelelő Schüssler-sót is, ami a megoldást jelenti a problémára.
- Ráncaink tehát a betegség első jelei is lehetnek? De mi a helyzet az öregedéssel együtt járó bőrelváltozásokkal? Ha a szépülés kerül szóba, manapság olyan varázsszavakat hallunk, mint kollagén, hyaluronsav… Segíthetnek ebben a Schüssler-sók is?
- F.O.: Igen, van két olyan ásványi só – a calcium fluoratum és a silicea -, amelyek kifejezetten a kötőszövetek és a bőr rugalmasságáért felelnek, így hiányuk elernyedt izmokhoz, ráncokhoz vezetnek. Ezek hiánya tehetők felelőssé az arc korai öregedéséért, a szem körül kialakuló szarkalábakért is. Míg a különféle arckrémek kívülről pótolják a hiányzó komponenseket, a só belülről hat, azt „mondja meg” a szervezetnek, hogy mit csinál rosszul. Olyan, mint egy művezető az építkezésen, aki irányítja a munkát. A Schüssler-féle sók így azt tanítják meg a szervezetnek, hogyan tudja önmaga előállítani a segítséget, hogyan tud szintetizálni, hogyan aktiválja az öngyógyító, regeneráló mechanizmusokat. Persze vannak határok, hiszen egy hetven éves ember bőre már nem fog visszafiatalodni.
Minden esetre sokat elárul a sók hatékonyságáról, hogy egy középkorú nőbetegem férje is megjelent nálam, hogy adjak neki a sókból, olyan látványos volt a változás, úgy megszépült a felesége…
- Ezek szerint férfiak és nők egyaránt élhetnek a módszerrel, sőt minden korosztálynak ajánlott?
- F.O.: A férfiak kevésbé egészségtudatosak, mint a nők, de remélem, ez is megváltozik hamarosan. A gyerekeknek pedig e célból nincs igazán szükségük rá, hisz az ő bőrtextúrájuk alapból szép. A kamaszkorban megjelenő pattanásoknál azonban hatásos lehet, mint ahogyan segít a vízhiányos állapoton, a májfoltos bőrön is. Fontos az egyéni, személyre szabott arcdiagnosztika.
- Meddig kell alkalmazni egy-egy terápiát, életre szóló program a Schüssler-sók szedése?
- F.O.: A hiánytünetek észlelése után 2-3 hónapos tablettás kezelés javasolt, de vannak krémek is kiegészítésként. A harminc év feletti korosztálynak egyébként évente egyszer, prevenciós jelleggel csak ajánlani tudom.
- Miért mondják, hogy a silicea a szépség és a prevenció sója? Valóban látványos a változás?
- F.O.: A tapasztalat azt mutatja, hogy egy-egy kúra után fiatalosabb, élettel telibb lesz az arcbőr, árad belőle a vitalitás, és valóban rugalmasabb lesz a bőrfelület.
- Nem lenne jobb krémként az arcra kenni, mint tabletta formájában bevenni?
- F.O.: Fontos homeopátiás szabály, hogy belülről kifelé gyógyulunk. Tartós eredmény eléréséhez először a belső hiánytüneteket kell rendezni.
x
2012/02/SCH/PRH/L/H/01

 
Jogi nyilatkozat - Legal Notice

Cég: Dr. Peithner Budapest Kft. | Cím: 1117 Budapest, Nádorliget u. 8 E fsz. 1.
Tel: +36 1 433 1431 | Fax: +36 1 431 8953 | Mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
 
Schüssler-féle terápiás rendszer
Schüssler- féle arcdiagnosztika
Újdonságok
Letölthető anyagok